Trekkhund – tips og råd

Når man skal trene en valp til å bli trekkhund, er det viktig at treningen starter som en lek. Alle dyreunger har et naturlig læringsinstinkt, og gjennom å aktivere dette instinktet, kan man få en lydig og god hund. Det er også viktig at man som eier lærer seg å forstå hver enkelt hund. Ulike hunder kan reagere forskjellig på samme situasjon, og dersom man skal ha kontroll på hundene, må man vite hvordan de reagerer på ting, og hvorfor de reagerer som de gjør. Hundene og hundekjøreren skal jobbe sammen. Da fungerer hundespannet best. Samarbeid krever gjensidig respekt.

Trekkhunder er ikke tradisjonelle kjæledyr

Trekkhunder, spesielt sledehunder, blir ofte oppdratt på en helt annen måte enn en vanlig familiehund. De fleste ser på trekkhunden som en arbeidshund, og den skal ikke bli like knyttet til mennesker som familiehunder er. Riktig trening og fôring er viktig for å få en bra hund. Man finner mange tips til trening av valper på nettsiden klubbinfo.no. Sledehunder kan brukes til rekreasjonskjøring eller til konkurranser, men man kan også tilby sledehundkjøring til turister eller til skoleelever. Hvis man bor i et område med fin natur kan det være mange som er interessert i en tur med hundespann. Her på våre nettsider finnes både tips, råd og spennende artikler om trekkhunder.

Trekkhunder skal venne seg til vinter og snø, men det er likevel viktig å ta vare på hundenes helse. Det gjelder strenge regler for hundehold i Norge, og man skal alltid tenke på hundenes beste, enten det er under konkurranser eller i hverdagen.